)
Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookie

Wersja obowiązuje od dnia 21 maja 2018 r.

 

Cieszymy się z Państwa zainteresowana naszą stroną. Ochrona Państwa prywatności jest dla nas bardzo ważna. W dalszej części znajdują się informacje o tym, jak obchodzimy się z Państwa danymi.

Administratorem Państwa danych jest FHU Wioleta Herman z siedzibą w Nadolicach Wielkich (55-003) ul. Wrocławska 86 NIP 6112528353 REGON 020844159

Dane osobowe przetwarzamy zgodnie z Ogólnym Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych Unii Europejskiej (2016/679) ("RODO”) oraz innymi obowiązującymi przepisami o ochronie danych osobowych, które uzupełniają i/lub wdrażają RODO.

 

Zapisywanie danych dostępowych w logach na serwerze

Mogą Państwo odwiedzać nasze strony bez konieczności podawania swoich danych osobowych. Zapisujemy jedynie dane dostępowe w tak zwanych logach serwera, np. nazwy wymaganych danych, datę i godzinę żądania, ilość przesłanych danych i dostawcę, próbującego uzyskać dostęp. Dane te wykorzystywane są jedynie do zabezpieczenia bezbłędnego działania stronny i do poprawienia naszej oferty. Nie umożliwiają one Państwa identyfikacji.

 

Gromadzenie i wykorzystywanie danych do realizacji Umowy i przy zakładaniu konta Klienta

Gromadzimy dane osobowe, co do których udzielili nam Państwo dobrowolnej zgody w ramach zamówienia, przez skontaktowanie się z nami (np. poprzez formularz kontaktowy lub mailowo) lub przy zakładaniu konta. Z poszczególnych pól formularza wynika, jakie dane będą gromadzone. Wykorzystujemy udostępnione przez Państwa dane do realizacji Umowy i opracowania Państwa pytań. Po całkowitym wykonaniu przedmiotu Umowy lub po zamknięciu Państwa konta Państwa dane pozostają zapisane do dalszego użytku. Dane te są kasowane po upływie okresów zatrzymania przewidzianych prawem podatkowym i handlowym, chyba że jednoznacznie wyrażą Państwo zgodę na dalsze wykorzystanie Państwa danych, lub z naszej strony nastąpi dozwolone prawnie zastrzeżenie prawa do dalszego wykorzystania danych, o którym niniejszym Państwa informujemy. Zamknięcie Państwa konta jest możliwe w każdej chwili. Aby zamknąć konto Klienta prosimy o kontakt.

 

Przekazanie danych w celu wykonania Umowy

W celu wykonania Umowy przekazujemy Państwa dane firmie dostawczej, której podzlecamy dostawę, jeżeli wymaga tego dostarczenie zamówionych towarów. Na potrzeby przetwarzania płatności związanych z dostawą przekazujemy odpowiedniej instytucji kredytowej zobowiązanej do zapłaty niezbędne do tego dane płatnicze; ewentualnie przekazujemy je dostawcy usług płatniczych, któremu zlecamy obsługę płatności, lub dostawcy usługi płatniczej wybranej przez Państwa w procesie składania zamówienia.
Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.

 

Wykorzystanie danych przy zapisywaniu się do mailowego newslettera

Gdy zapisują się Państwo do naszego newslettera, wykorzystujemy niezbędne do tego lub oddzielnie przez Państwa udostępnione dane, by móc regularnie wysyłać Państwu nasz mailowy newsletter. Wypisanie się z newslettera jest możliwe w każdej chwilowo. Aby wypisać się z newslettera należy wysłać wiadomość adres kontaktowy lub skorzystać ze specjalnie przewidzianego do tego linka zawartego w newsletterze.

 

Wykorzystanie danych do reklamy pocztowej i prawo sprzeciwu

Niniejszym zastrzegamy sobie prawo zapisania w scalonych listach i wykorzystania dla własnych celów reklamowych, np. do wysyłania listownie interesujących ofert i informacji o naszych produktach, Państwa imienia i nazwiska, adresu pocztowego i - o ile uzyskaliśmy od Państwa takie dodatkowe dane w ramach stosunku Umowy - Państwa tytułu, tytułu naukowego, roku urodzenia i opisu branży, działalności lub wykonywanego przez Państwa zawodu. Mogą Państwo w każdej chwili sprzeciwić się zapisywaniu i wykorzystywaniu Państwa danych do tych celów. Aby złożyć sprzeciw wobec takiego wykorzystania danych należy wysłać wiadomość na adres kontaktowy.

 

Wykorzystanie "ciasteczek" (plików typu "cookie")

Aby uatrakcyjnić wizytę na naszej stronie i umożliwić korzystanie z niektórych funkcji na różnych stronach używamy tak zwanych "ciasteczek" ("cookies"). Są to małe pliki tekstowe, które zapisują się na Państwa urządzeniu. Niektóre z używanych przez nas ciasteczek kasowane są po zakończeniu danej sesji przeglądarki, czyli po jej zamknięciu (są to tzw. ciasteczka sesyjne). Inne ciasteczka pozostają na Państwa urządzeniu i pozwalają nam na rozpoznanie Państwa przeglądarki przy kolejnej wizycie (tzw. ciasteczka trwałe). Mogą Państwo zmienić ustawienia swojej przeglądarki tak, by informowała o użyciu ciasteczek i każdorazowo decydować o ich zapisaniu lub wyłączyć zapisywanie ciasteczek w niektórych przypadkach albo całkowicie. Brak zgody na zapisywanie ciasteczek może ograniczać funkcjonowanie naszej strony.

 

Korzystanie z Google Analytics do analizy oglądalności strony

Niniejsza strona internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności strony udostępnionej przez Google Inc. Google Analytics używa tzw. "ciasteczek" ("cookies") - plików tekstowych zapisywanych na Państwa komputerze, umożliwiających analizę korzystania ze przez Państwa z naszej strony internetowej. Zebrane za pomocą ciasteczek informacje o Państwa korzystaniu z naszej strony są z reguły przenoszone na serwer Google w USA i tam zapisywane. Jeżeli na tej stronie włączona jest opcja anonimizacji adresu IP, Państwa adres IP zostanie uprzednio skrócony przez Google na obszarze państw członkowskich Unii Europejskiej oraz innych sygnatariuszy Porozumienia o utworzeniu Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Jedynie w wyjątkowych przypadkach pełen adres IP jest przesyłany na serwer Google w Stanach Zjednoczonych i tam skracany. Opcja anonimizacji adresu IP jest na niniejszej stronie internetowej włączona. Na zlecenie operatora tej strony internetowej firma Google będzie wykorzystywała te informacje do analizy korzystania przez Państwa ze strony, co pozwoli na sporządzenie raportów o aktywności na stronie i świadczenie innych usług związanych z korzystaniem ze strony internetowej i Internetu na rzecz operatora strony. Adres IP przekazany przez Państwa przeglądarkę w ramach programu Google Analytics nie jest przechowywany razem z innymi danymi firmy Google. Przez odpowiednie ustawienie Państwa przeglądarki można zablokować zapisywanie plików cookie. Zwracamy jednak uwagę, że w takim przypadku pełne wykorzystanie wszystkich funkcji tej strony internetowej może okazać się niemożliwe.

Mogą Państwo ponadto zablokować zapisywanie tworzonych przez ciasteczka danych odnoszących się do Państwa korzystania ze strony internetowej (w tym Państwa adresu IP) w Google i przetwarzanie dych danych przez Google, pobierając i instalując wtyczkę do przeglądarki dostępną pod następującym linkiem: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl

 

Prawo do otrzymywania informacji i dane kontaktowe

Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

 

Wniesienie skargi odnośnie danych osobowych

Mają Państwo prawo wniesienia skargi do GIODO, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r
Bestsellery
Kula styropianowa 8 cm
Kula styropianowa 8 cm
0,80 zł
szt.
Kula styropianowa 10 cm
Kula styropianowa 10 cm
1,20 zł
szt.
Kula styropianowa 12 cm
Kula styropianowa 12 cm
2,40 zł
szt.
Jajko styropianowe 10 cm
Jajko styropianowe 10 cm
1,00 zł
szt.
Uchwyt metalowy do decoupage
Uchwyt metalowy do decoupage
1,00 zł
szt.
Nóżka metalowa do decoupage 1
Nóżka metalowa do decoupage 1
1,00 zł
szt.
Waluty

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl